Σημαντική ειδοποίηση ανάκλησης προϊόντων.

19 Μαρτίου 2024

 

Σημαντική ειδοποίηση ανάκλησης προϊόντων. Παρακαλούμε διαβάστε και αναλάβετε άμεσα δράση!

Re: BABY-SAFE 5Z και BABY-SAFE 5Z2 Θέμα λαβής του φορείου βρεφών

  Διανέμεται από 13 Ιανουαρίου 2023

 

Εθελοντική ανάκληση λόγω κινδύνου αποκόλλησης λαβής

Η Britax Römer αποφάσισε να προβεί σε εθελοντική ανάκληση όλων των BABY-SAFE 5Z και ορισμένων BABY-SAFE 5Z2 που έχουν παραχθεί πριν από τις 21 Οκτωβρίουst , 2023 (άλλα μοντέλα δεν επηρεάζονται από αυτή την ανάκληση). Υπάρχει ένα πιθανό πρόβλημα ασφάλειας με ένα κενό που μπορεί να δημιουργηθεί μεταξύ της λαβής και του κελύφους του καθίσματος αυτών των βρεφικών μεταφορέων, συνήθως μόνο στη μία πλευρά. Το κενό δεν επηρεάζει την απόδοση του καθίσματος αυτοκινήτου στο όχημα ή σε σύγκρουση, ωστόσο υπάρχει πιθανός κίνδυνος για την ασφάλεια κατά τη μεταφορά του μεταφορέα βρεφών εκτός οχήματος. Σε σπάνιες περιπτώσεις, η λαβή μπορεί να αποκολληθεί απροσδόκητα προκαλώντας ξαφνικές κινήσεις του κελύφους και/ή αιφνιδιασμό του ατόμου που μεταφέρει τον μεταφορέα βρεφών. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην πτώση του BABY-SAFE 5Z ή του BABY-SAFE 5Z2 ή στη σύγκρουση με άλλα αντικείμενα και σε ατυχείς περιπτώσεις σε τραυματισμό του βρέφους, όπως γρατζουνιές ή μώλωπες.

 

Τι πρέπει να κάνετε

Εάν έχετε ένα BABY-SAFE 5Z ή BABY-SAFE 5Z2, παρακαλούμε ελέγξτε στην ιστοσελίδα μας www.baby-safe-check.com εάν το προϊόν σας επηρεάζεται ενδεχομένως από αυτό το πρόβλημα (ορισμένα BABY-SAFE 5Z2 δεν επηρεάζονται). Εάν το προϊόν σας ανήκει σε αυτό, παρακαλείστε να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τον βρεφικό μεταφορέα με άμεση ισχύ. Εάν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το μεταφορέα βρεφών σας, παρακαλούμε να τον χρησιμοποιείτε μόνο στο αυτοκίνητο και να μην μεταφέρετε τον μεταφορέα βρεφών χρησιμοποιώντας τη λαβή

Όλα τα επηρεαζόμενα BABY-SAFE 5Z και BABY-SAFE 5Z2 θα αντικατασταθούν δωρεάν για εσάς από μια νέα ασφαλή έκδοση του προϊόντος, το BABY-SAFE PRO ή ένα ισοδύναμο προϊόν. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.baby-safe-check.com για να ζητήσετε την αντικατάσταση του προϊόντος σας. 

 

Για ερωτήσεις ή προβληματισμούς, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο hello@britax.com. Ζητάμε συγγνώμη για τυχόν αναστάτωση που μπορεί να προκαλέσει αυτό. Λαμβάνουμε εξαιρετικά σοβαρά υπόψη την ασφάλεια των προϊόντων μας και αν δούμε πιθανά προβλήματα, είναι ευθύνη μας να δράσουμε άμεσα.